17 Ocak 2018 Çarşamba

MINNIE MOUSE PARTY

Derin'in 1. yaşgünü...
Konsepte uygun olarak tüm süslemelerde minnie kafası kullandım. 
İşe bannerla başladım. İlk yaşı olduğu için, minnie kafalarını çerçeve olarak kullanıp her aya bir resim koyarak bir banner yaptım.
Öncelikle her bir ay için (0 -12) ayrı ayrı photoshop da hazırladım. Bu programı kullanmayı bilmiyorsanız, 13 tane düz siyah üstü kırmızı kurdelalı minnie kafası bastırıp (internette bir sürü var), resimleri de ayrıca bastırıp üstüne keserek yapıştırabilirsiniz. Her bir ay bir A4 büyüklüğünde idi ve fotoğraf kağıdı kalınlığında bastırdım. Aşağıda 6 ve 7. ayları örnek olarak koydum.Kulakların üstünden delgeçle delip siyah kalın ip veya kurdela geçirip istediğiniz duvara bağlayabilirsiniz. Veya tek tek duvara patafixle yapıştırabilirsiniz, keyfinize kalmış. Bizim mekan patafixe izin vermemişti, dış mekan için hazırlıyorsanız asma alternatifi daha uygun olabilir.
 
Hazır aldıklarımı arada hemen yazayım, siyah plastik masaörtüsü, kırmızı - beyaz puantiyeli tabak, bardak, peçete, iki adet kırmızı küçük teneke kova, kırmızı rafya, kırmızı - siyah çatal, bıçak, kaşık, kırmızı - beyaz puantiyeli muffin standı ve hediye çantası.
Süslemelere devam... Doğumgünü klasiği su şişesi giydirmelerini photoshopda hazırladım. A3'e bastırdım normal kağıt kalınlığında, düzgünce kesip mevcut su şişelerinin üzerindekini çıkartıp prittle bunu kolayca yapıştırabilirsiniz. Biz de bu iş Demir'e ait, sizde de abi ve ya abla varsa eğlenerek yapacaktır.

Süslemeler için 4 ayrı boyda derin fotolu minnie mouse kafası çıktısı aldım. 
1. En büyük boy, standın tepesi ve masa etekleri ve tavandan sarkıtlar için. Bir A4'e iki tane sığacak şekilde yerleştirip çıktı alabilirsiniz.


2. Bir küçüğü hediye çantaları, standın en altı, büyük çubuklu yiyecek süslemeleri için. Bir sayfada 15 kafa olacak şekilde A3'e çıktı aldım. 
3. Aynı görseli A4'e çıktı aldım. Standın orta katı ve çubuk süslemeleri için kullandım.
4. A4'de 24 kafa olacak şekilde çıktı aldım. Standın en üst rafı ve kürdan süslemeleri için kullandım.


Ek olarak kova için de bir adet A3 çıktı aldım.








Gelelim birleştirmelere...
Öncelikle kovadan başlayalım. Prittle yapıştırdım. 

Stand yapımı görselleri aşağıda...
Sıra muffinler de... öncelikle kırmızı-beyaz puantiyeli kağıt muffin kalıbı aldım. Çikolatalı muffin kek yaptım. Beyaz krema(önce birkaç tanesine yaptım, sonra doğumgünü yaz olduğu için geri kalanına yapmadım). Kırmızı ve beyaz şeker hamuru. Oreo bisküvi kulaklar için. Kurdela için evde kelebek şeklinde kalıp vardı onunla kesip elimle şekil verdim.




Masadaki yiyecekleri süslemek için üç boy çubuk yaptım. İkisi büyük çubuk, görsel büyüklükleri farklı. Üçüncüsü de kürdan. En büyük görsellileri salata gibi büyük kaselere, orta boyları börek gibi yiyeceklere, kürdanları da muffin ve minik toplara yerleştirdim. Tüm çubukları iki görselin arasına koyup yapıştırarak yaptım.
Sarkıt süsler... Ben masa eteklerinde kullandım. Tavandan asıldığında da harika gözüküyor. Rafyayı makasla kıvırcık yaptım. İki görselin ortasına koyup yapıştırdım.


Hediye paketleri: Misafir çocuklar için konsepte uygun hediyeler alıp, kırmızı kap kağıdıyla kapladım. Almış olduğum hediye çantalarının üstüne de görsel yapıştırıp hazırladım. Bir de olmazsa olmaz teşekkür kartımızı çantanın içine koydum. Teşekkür kartlarını photoshopda hazırlayıp dört tanesi bir A4'de olacak şekilde fotoğraf kağıdına bastırdım.
Teşekkür ve davet kartlarımız:
 Veee son olarak pastamız, teşekkürler Aslı Pastanesi...

Herkese iyi eğlenceler...










16 Ocak 2018 Salı

DERİN'İ KÜÇÜK BİR MINNIE'YE ÇEVİRMEK (minnie mouse party kıyafeti)

Derin'in ilk doğumgünü partisi geldi geçti. Belki fikir olur diye paylaşmak istedim yaptıklarımı...

Derin'i küçük bir Minnie'ye çevirmek :)

Hazır satın alabilirsiniz, söz konusu Minnie ise çok çeşit var. Ya da benim gibi kendiniz yapabilirsiniz ki çok eğlenceli.


Öncelikle t-shirt tasarlayarak başladım; Internette baskı yapan sitelerden birinde beyaz bodye bastırttım. 


 


Ayağımıza kırmızı ayakkabı aldık, siyah da çok güzel olur. 

Gelelim tütü yapımına; ihtiyacınız olan malzemeler kırmızı ve siyah tül ve bir adet yaklaşık 2 cm kalınlığında lastik. Tülü alırken çok sert olmamasına dikkat edin, sert olanlar teni rahatsız edebilir.Ben lastik olarak eski bir taytın belini kesip kullandım. Öncelikle tülleri aşağıdaki şekilde kestim. Sonra lastiği bir siyah bir kırmızı olmak üzere bağladım. Tülleri mümkün olduğu kadar sık yaptım. ne kadar sık olursa o kadar dik duruyor. Bağlama şekli ve bitmiş tütüyü aşağıda görebilirsiniz.

 



Gelelim taç yapımına... Derin çok küçük olduğu için sert taç kullanmam mümkün değildi ama aynı tacı sert siyah taç üstüne de yapabilirsiniz ve daha kalıplı durabilir. Kullandığım malzemeler, siyah lastik saç bandı, siyah, beyaz ve kırmızı keçe, sıcak silikon veya uhu, kalıp.
Bir adet kulak ve bir adet minnie kurdela kalıbı çizebilirsiniz veya internetten print alabilirsiniz. Ben print aldım.


Siyah keçeden kulakları, kırmızı keçeden de kurdelayı kestim. Kırmızı keçeden kurdelanın ortası için dikdörtgen bir bant kestim. Bantı ortaya döndürerek yapıştırdım.

 

Beyaz keçeden daireler kestim ve üstüne yapıştırdım.



Sıra geldi birleştirmeye... Kulakların altını düzleştirerek yapıştırmaya dikkat ederseniz kafada daha rahat duruyor. 



Veeee kostüm hazır....